Congregatio Sororum Sancta Elisabeth

Evezz a mélyre mottóval szerveztünk ifjúsági lelkigyakorlatot a fiataloknak július 7-10. között a Sárospataki Boldog Mária Lujza Rendházban.
A lelki programon öt bátor fiatal lány vett részt. A fiatalokat nagyon jól előkészített, komoly és mélyen elgondolkodtató előadások várták. Kukuczka Robert szálezi atya olyan elmélkedést készített elő, melyek egymásra épülve bőséges anyagot szolgáltattak a beszélgetésekhez.  A fiatalok nagyon nyitottan és igazi lelki komolysággal fogadták az elmélkedéseket és tanitásokat. <TOVÁBBI KÉPEK>

A lelkigyakorlat végén összefoglaltuk a hallottak, melyek mélyen lelkileg megérintették őket. Örömmel vettünk részt az elsőpénteki szentségimádáson a “Hegyen”.  Vasárnap pedig hajóztunk a Bodrogon. „Számukra a lelkigyakorlat egy nagy előrelépés volt az Isten felé vezető úton. Ez idő alatt megerősödött az Istenbe vetett hitük és jobban megéreztük Isten felénk irányuló szeretetét.

A lelkigyakorlat fölnyitotta a szemüket arra, hogy egyedül Ő az, akire mindig számíthatunk, aki elfogad minket és úgy szeret, ahogy vagyunk, hibáinkkal együtt.  Jézus az Ő igéjével gyógyít ma is minden lelki nyomorúságot.”

 A fiatalok beszámolóján keresztül  meggyőződtem arról, hogy mennyire éhezik és szomjazzák az igazságot. Nagyszerű, hogy rendházunk egyre több lehetőséget biztosít az ifjúsági lelkigyakorlatokra, mert nagy igény van ezekre. Az ilyen és hasonló lelki élmények fogják megerősíteni a jövő keresztény ifjúságát a hitben és a Jézus Krisztus mellett való kitartásban. Istennek legyen hála.