Congregatio Sororum Sancta Elisabeth

„Minden hivatás – bár sokféle útja létezik – azt kéri, hogy lépjünk ki önmagunkból, hogy létünk középpontjául Krisztust és az evangéliumot tegyük. Akár a házas életben, akár a szerzetesi és papi életben felül kell múlni azokat a gondolkodás- és cselekvésmódokat, amelyek nincsenek összhangban Isten akaratával. Ez a „kilépés (kivonulás) az Úr imádásához és a testvérekben való szolgálatához vezet el minket”  Ferenc pápa

 

Minden embernek van hivatása. Mert a Jóisten így alkotott minket. Feladatot bízott ránk. Azt szeretné, hogy a munkatársai legyünk. Manapság sokan bizonytalanok, emiatt nehezen ismerik fel saját hivatásukat. „Annyi minden lehetnék!” – vélik. És bele kezdenek ebbe is, abba is. Az elköteleződés, a végső döntés pedig eltolódik, rossz esetben elmarad.

 

Ha úgy érzed, hogy Téged a Jóisten szerzetesnővérneknek hív, de még bizonytalan vagy, akkor se habozz: bátran keress bennünket és kövesd programjainkat. Megpróbálunk segítségedre lenni, hogy fölismerd utadat. Ha ismerőseid között van hasonló kereső ember, őt is bátoríthatod. „Aki keres, az talál.” Lehetőség szerint alkalmakat is biztosítunk, hogy betekints életünkbe.

 

Olyanoknak ajánljuk, akik:

  • vágynak a mély istenkapcsolatra, és hivatásukat keresik;
  • az Istennek szentelt életre vagy a házas/családos hivatásra imádságos keretek között szeretnének készülni;
  • úgy érzik, hogy az imádság és a közösségi élet segítheti őket hivatásuk tisztázásában, az elköteleződésben.

 

Majd egyeztetés után kerül sor:

  • személyes beszélgetésre
  • a közösségünkben eltöltött hétvégére
  • további személyes találkozásokra

 

A részletekről érdeklődni lehet:

szenterzsebetnoverek@gmail.com

Lelki hétvégék

Egész évben várjuk szeretettel lelki hétvégére azokat a fiatal lányokat, akik szeretnének elcsendesedni, hogy meghallják Isten, életükre vonatkozó szavait.

„ Légy csendben és várj az Úrra!” (Zsolt)

 

Beszélgetés, elcsendesedés

Előzetes személyes egyeztetéssel bármikor szívesen látunk hivatásukat kereső fiatalokat, akár elcsendesedésre, akár a közösséggel való ismerkedésre, akár csak személyes beszélgetésre.