Congregatio Sororum Sancta Elisabeth

Arcodat keresem, Uram!

l1 l2

A lányoknak ebben az évben tartottunk nagyböjti lelki napot.  A lelki napokon kivonjuk magunkat a szokásos életritmusunkból, több idő jut az elmélkedésre. A nagyböjti időszakban felkészítjük lelkünket a húsvét, a feltámadás semmihez sem hasonlítható eseményére, próbáljuk megújítani szívünket és elménket. Az ilyen lelki „napok” mindig segítenek kiszakadni a mindennapok monotonitásából és ez most sem volt másképp.

Lelki napunk reggelét Zsuzsa nővér  indította a közös imádsággal. Ezután mindenki a foglalkozáson és előadáson vett részt. A fiatalok aktívan részt vállaltak a foglalkozáson, ezáltal tetteikkel és gondolataikkal is hozzájárultak a nagyböjt lelki tartalommal való megtöltéséhez. Mindannyian igyekeztünk elmélyíteni hitüket a Szentírás alapján.  Feldolgoztunk „a tékozlú fiúról” példabeszédet. A lelki nap csendes beszélgetéssel folytatódott. Az ebéd után bűnbánati liturgián vettünk részt, melynek végén lehetőségünk volt a szentgyónás elvégzésére. A szentségimádással vált teljessé az személyes beszélgetés Istennel. Délútán Szentmisét bemutatta Kecskés Attila Abaúj-zempléni főesperes .

A nap zárásaként gyűltünk össze és Zsuzsa nővér záró szavai után közösen Urnak elmondtunk  köszönetet.

Köszönjük minden résztvevőnek, aki eljött és velünk imádkozott. Lelki napunk elmúltával biztos maradt mindenkiben egy szó, egy gondolat vagy érzés, amit elraktároz magában és ebből építkezik a jövőben.