Congregatio Sororum Sancta Elisabeth

Október 10-14 között a Szent Erzsébet Nővérek a kaptalani gyülésen a rendi szabályzatot vizsgálták felül. Nyelvek szerint kiscsoprtokban feldolgozták a Konstitúciót és Direktóriumot.

 Október 12-én szerdán a nővérek  részt vettek a Szentatya általános kihallgatásában. A katekézisében Ferenc pápa az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről elmélkedett. Azt mondta, hogy Mt. 25, 31 – 46  szentírási szakasz az evangélium egyik legszebb része ugyanis azt a tanítást tartalmazza, hogy az evangélista, közvetlenül önmagán tapasztalta meg az Irgalmasság cselekvését. Jézus azt mondja, hogy valahányszor enni adunk egy éhezőnek, inni adunk egy szomjazónak, felöltöztetünk egy ruhátlant, befogadunk egy idegent, meglátogatunk egy beteget vagy egy foglyot, azt vele tesszük (vö. Mt 25,31–46). Az egyház az „irgalmasság testi cselekedeteinek” nevezte el ezeket a tetteket, mert anyagi szükségleteikben jelentenek segítséget az embereknek.

Ferenc pápa a katekézist követően találkozott Samuela anyával és Edit nővérrel. Megáldotta a káptalant, egész rendünket és minden nővért, különösen a beteg és szenvedett nővéreket.